Una din acuzaţiile necredincioşilor la adresa Bisericii este aceea că ar impune principiul "crede şi nu cerceta".
Naivii, care înghit nemestecate informaţiile din presă, chiar iau de bună această afirmaţie.
În schimb, cei care cu avut curiozitate şi răbdare să citească Biblia de la un capăt la altul, pot da mărturie că această afirmaţie nu se găseşte acolo, fiind doar o invenţie a duşmanilor Bisericii.
În Evanghelie e consemnat chiar un eveniment care contrazice total această idee: atunci când Toma nu a vrut să creadă că Hristos a înviat, acesta nu i-a spus "crede şi nu cerceta" ci "Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios, ci credincios" (Ioan 20: 27).
Dincolo de mărturiile ştiinţifice pe care le găsiţi pe link-ul "Creaţionism", dau mărturie depre Dumnezeu minunile Lui, pe care le vedem şi astăzi: lumina care vine de Paşti la Ierusalim, Iordanul care se întoarce înapoi la Bobotează, aghiasma care nu se strică, Arca lui Noe care se vede şi azi pe muntele Ararat şi multe altele, pe care chiar vă îndemn să le verificaţi.
Aşadar, nu ni se cere o credinţă orbească, iraţională, în schimb tuturor li se adresează îndemnul "Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul!" (Psalm 33: 8).