Blog nou

postat de firmilian in 2009-07-21 17:03

Din considerente de ordin tehnic, mi-am mutat blogul la adresa www.myopera.com/Firmilian

Tag-uri Technorati: ,

Criza mondială

postat de firmilian in 2009-07-09 18:54

În prezent întreaga lume se confruntă cu o criză şi mulţi încearcă să găsească o soluţie pentru ieşirea din această criză mondială. Numai că, cele mai multe planuri anticriză sunt ineficiente, deoarece nu elimină cauzele care au provocat criza.
În cele ce urmează voi încerca să explic ce este această criză şi cum o putem depăşi.
Din punct de vedere etimologic, cuvântul "criză" provine din termenul grecesc "krisis", care înseamnă "judecată". Aşadar, criza este o judecată. Fiind vorba de o criză mondială, este clar că judecătorul nu poate fi decât Dumnezeu.
Dar pentru ce ne judecă Dumnezeu?
Pentru păcatele noastre, evident. Lumea se îndepărtează tot mai mult de poruncile lui Dumnezeu şi de aceea, El are toate motivele să fie supărat.
Am aflat aşadar, cauza crizei şi întrezărim deja soluţia. Măsurile economico-financiare nu ajută prea mult, deoarece Dumnezeu poate să dea peste cap toate planurile economiştilor. Adevărata soluţie de ieşire din criză ar fi întoarcerea la Dumnezeu. Acest lucru depinde mai puţin de guvern şi mai mult de fiecare dintre noi.
Dacă vom face aşa, fiţi siguri că Dumnezeu va pune capăt crizei. Dacă nu, vom merge din rău în mai rău.

Tag-uri Technorati: , ,

Salamandra de foc

postat de firmilian in 2009-07-08 20:10

Într-o zi am găsit în faţa chiliei o creatură interesantă. Se numeşte salamandra de foc.
Majoritatea vieţuitoarelor de aici au un colorit apropiat de cel al pădurii, pentru ca animalele de pradă să nu le poată repera. În schimb, salamandra de foc este colorată în negru cu pete galbene, colorit care sare în ochi de la distanţă. Numai că un eventual prădător care ar ataca-o ar avea o surpiză neplăcută: salamandra e veninoasă (de aceea se şi numeşte "de foc").
Ceva asemănător se întâmplă şi în lumea noastră: ni se aruncă în ochi tot felul de reclame ţipătoare care ne îndeamnă la tot felul de păcate. Numai că dincolo de reclama care i se face şi de plăcerea de moment, păcatul îşi are veninul lui, care omoară sufletul. În schimb, virtuţilor nu li se face o reclamă ţipătoare, dar dincolo de coloritul lor şters se află viaţa veşnică.
Aşadar, atunci când primiţi îndemnuri la păcat, aduceţi-vă aminte de salamandra de foc şi rămâneţi pe calea cuminte a virtuţii!

Tag-uri Technorati:


Termeni si Conditii de Utilizare